Takrenovering i Göteborg

ByggNytt i väst verkar i hela Stor-Göteborg. ByggNytt i väst arbetar med takläggning. Vi renoverar tak med taktegel, betongpannor, takpannor, eternit, plåt och koppar. Vi målar och tvättar tak.

ByggNytt i väst utför totala lösningar för alla typer av takläggning. Vi lägger och renoverar alla typer av tak, monterar alla slags tillbehör så som hängrännor, stuprör, vindskivor, ventilation och taksäkerhet. Våra erkända takläggare utför takhöjning och tilläggsisolerar. Olika taktyper håller olika länge. Du vet kanske helt enkelt inte om hur det står till på ditt tak, vi hjälper dig därför att kostnadsfritt besiktiga taket. Vi renoverar ditt tak i Svensk standard med bästa material. ByggNytt i väst arbetar med certifierade hantvärkare av asbest och eternit samt heta arbeten, dvs papptaksläggning. Vi arbetar endast med professionella takläggare och plåtslagare och respekterar Arbetsmiljölagen.

Vi vänder oss till fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privata husägare med hög kvalitets - och miljömedvetenhet. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap inom tak. Med eget takläggare har vi möjlighet att geekonomiskt fördelaktiga helhetslösningar med större frihet i hur ni vill utforma er fastighet. 

Tveka inte att kontakta oss för ytterligare information.

Läs gärna mer ingående om takrenovering här under.


Betongpannor, tegelpannor, takpannor och taktegel

ByggNytt i väst har mångårig erfarenhet av omläggning av takpannor, taktegel och plåttak. Våra takläggare arbetar metodiskt och noggrant. För tegelpannor och betongpannor använder vi oss oftast av Monier eller Bender. som håller länge och är av hög kvalitet. Även underlaget är viktigt för oss så vi använder bland annat Icopal Flexilight, en stryktålig glasfiberarmerad papp som håller undan fukt i ett halvt sekel. Vi sparar heller inte på läkt utan använder en kraftig sort som garanterar stora luftspalter och undviker att skräp samlas under takpannorna

Rivning och byte av Eternittak i Göteborg

Asbest-cementskivan, eternit började användas för lite mer än 100 år sedan. Det var ett uppskattat material men under 70-talet märkte man att personer som arbetat med materialet fick ofta lungcancer eller besvär med andningen. Man var tvungen att sluta använda eternit för att förhindra fler tragiska dödsfall. Det blev också ett förbud mot andra än yrkesmän med specialkunskaper att riva och hantera eternit. ByggNytt i väst sammarbetar med licensierade eternittaksspecialister som följer Arbetsmiljölagen. Vi tar hand om ditt eternittak från rivning till depon

Papptak

ByggNytt i väst renoverar ditt garagetak, bod eller industrilokal med noggrannhet och omsorg. Vi använder bara den Bäst tak pappen för längsta hållbarhet och motståndskraft.

Plåttak

Nu kan ditt hus få ett attraktivt yttre utan att du behöver överskrida budgeten. Tack vare sin styrka och hållbarhet är byggplåt idealiskt för tak, fasader och innerväggar. Plåt passar allt från stormarknader och industrifastigheter till djurstallar och verkstadsbyggnader. Och varför inte välja byggplåt som lättskött och slitstarkt tak eller fasadmaterial på villor och carportar.

Takmålning av plåttak

Vi utför målning av tak av plåt, bandtäckning och skorstenar, vetilationstrummor och andra beslag och plåtdetaljer. Vi slipar, grundmålar och målar med färg som ger lång livslängd och motståndskraft. Vänd dig till oss för kvalitativ takmålning

 

Taktvätt av tegel och plåttak. Bortagning av mossa på tak.

En väl utförd taktvätt är ett bra sätt att öka värdet på din fastighet och minska framtida underhållskostnader. Allt för många tak är idag svarta av alger, lavar och mossa. Smutsiga tegel- och betongpannor behåller fukten längre än rena pannor och risken för frostsprängning vintertid ökar markant. Trasiga pannor kan på sikt leda till skador på undertaket, då är det viktigt med vård samt isolering.

Vi på ByggNytt i vädt har lång erfarenhet av taktvätt oavsett takmaterial och typ av förorening. För ökad livslängd och minskade framtida underhållskostnader

Säker snöskottning i Göteborg

ByggNytt i väst erbjuder ansvarsfull och säker bevakning och skottning av er bostadsrättsförenings eller företags tak. Våran sammarbets partner är skottare och takläggare som vet vikten av ett noggrant och varsamt skottningsarbete. Alla våra skottare är licensierade genom Skotta Säkert, branschens egna utbildningsprogram. Varje vår anlitas ByggNytt i väst för att reparera skadorna efter oseriösa skottares framfart. Sluter Ni avtal med ByggNytt väst inför vintern slipper ni kostsamma reparationer i vår. Dessutom kommer Ni sova gott eftersom ByggNytt i väst tar fullt ansvar för bevakning, avspärrning och skottning. ByggNytt i väst garanterar att vår personal alltid anländer i tid och att istappar och snö avlägsnas utan att någon kommer till skada.
 
www.skottasakert.se.

Så går takläggning till

 

Tak är i allmänhet konstruerade av fyra lager. Första lagret är råspont, dvs en träpanel som fästs på takstolarna. Ovanpå läggs takpapp. ByggNytt i väst använder sig av markanadens bästa material som tex Flexilight eller Yap Underfelt. För att takpannorna ska ligga på plats behöver man först lägga ett rutnät av reglar, så kallad bärläkt och ströläkt.  Väldimensionerad läkt förlänger takets livslängd. För plåttak är konstruktionen ungefär densamma, bortsett från att man inte alltid behöver läkt.

 

Livslängden varierar något men efter c:a 30 år börjar takpappen spricka och torka upp. Läkt kan sjunka ihop och ge upphov till att takpannor hammnar snett. Risken för läckor ökar. Efterhand samlas också skräp och lort under pannorna. Det kan ge upphov till röta på läkten samt att ventilering av taket hindras. Om taket lämnas ogjort för länge kan råsponten angripas av fukt, mögel och röta. I värsta fall angrips även takstolar. Att reparera takstolar är mycket dyrt.

taklggning.jpgSå arbetr vi på ByggNytt i väst

1. Inledande besiktning
Om du misstänker att det är dags för takom-läggning eller annar reparation kontaktar oss via telefon eller epost. Du kan även fylla i vårt formulär för offert på vår hemsida. Därefter kommer en av våra besiktningsmän hem till er för att göra en bedömning av ert tak och era behov.
 

 11546203-roofs-can-be-dangerous-places.jpg

 

2. Offert
Utifrån era önskemål och vår bedömning av era behov presenterar vi en fördelaktig och detaljerad offert med ett slutgiltigt pris.

 

 

 

3. Arbetet börjar
Arbetet med er fastighet  börjar på överens-kommen tidpunkt. Projektets arbetsledare anländer på morgonen tillsammans med ett arbetslag. Arbetsledaren är er primära kontakt under arbetets gång. Till denne vänder ni er för frågor angående projektet.

 

4. Rivning
Först måste gammla takpannor, läkt och i viss mån papp och fuktskadad råspont. Avfall deponeras i en container. Takpannor kan ofta återanvändas då livslängden är längre än för takpappen.

 

 velux4.jpg

 

5. Montering
Först monteras råspont ifall den behöver bytas. Därefter applicerar man takpapp.ByggNytt i väst använder sig av högkvalitativ glasfiberarmerad takpapp som andas och därmed minskar risk för röta och mögel. Taket reglas sedan upp med läkt av dimensionen 25x38 mm. Slutligen monteras nya eller återanvända takpannor av betong eller tegel. Vi använder oss oftast av pannor från Monier. Till sist monteras olika ventilationsrör, vindskivor samt beslag såsom vindskivebeslag och takfotsbeslag och vattenavrinngssystem. Alternativ till takpannor kan vara plåt, ytpapp, bandtäckning eller shingel.

 

6. Städning
Vid arbetets avslutning städar våra takläggare både tak och kringliggande tomt från byggbråte och överblivet material. Byggnadställning monteras ner och container forslas bort.

roofingcontractorlondon-300x196.jpg

 

7. Efterbesiktning
När allt är klart kommer vår besiktningsman eller arbetsledare och går över arbetet tillsammans med er för att säkerställa att arbetet är utfört tillfredsställande och enligt offert. Är något inte till er belåtenhet åtgärdas detta.

 

8. Fakturering
När efterbesiktningen är gjord skickar vi en faktura till er enligt offert. Inga dolda kostnader tillkommer. Vi utför endast merarbeten under arbetets gång i samråd med er

Intresserad av våra tjänster?


Warning: Unknown: open(/var/www/vhosts/svea4303/byggnyttivast.se/sessions//sess_8k5m34aacprs229jcs7fin7uq0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/vhosts/svea4303/byggnyttivast.se/sessions/) in Unknown on line 0