Måleri - Tapetsering

Letar du efter en duktig målare i Göteborg behöver du inte leta längre! Hos oss kan du alltid känna dig säker. Vi sätter självklart kunderna i första rummet och strävar efter långsiktiga och goda kundrelationer och fler framtida samarbeten.

Tveka inte att kontakta oss för ytterligare information.

 

Läs gärna mer ingående om målning & tapetsering här under.

För att kunna leverera det absolut bästa slutresultatet arbetar vi alltid mycket med det grundläggande. Det innebär att vi bland annat skrapar, slipar och spacklar inför målningsarbetet innan vi sätter igång med själva målandet för att slutresultatet alltid ska vara perfekt.

Vi skickar aldrig ut fakturor utan att vi, tillsammans med kunden, besiktigat det färdiga resultatet och kommit överens om att det håller en tillräckligt bra kvalitet. Om resultatet inte skulle leva upp till era önskemål löser vi det direkt. Alla arbeten utförs med Nöjd kund-garanti.

Det går att välja mellan både fasta priser och timpris hos oss då vi vill anpassa oss efter vad som funkar bäst för er.

Om ni är flera som planerar en ommålning i samma område kan vi dessutom erbjuda en sorts mängdrabatt. Ni går då alltså ihop och får därför ett bättre pris på era projekt.


Vi utför allt inom måleri:

  •  In- och utvändig målning vid ny- och ombyggnader.

  •  Spackling: vägg/tak, Grov/fin spackling

  •  Fönster/dörr målning

  • Fasadmålning

  • Tapetsering

  •  Dekorativt måleri

  • Vägg, tak, golv målning

 

Gör riktigt snyggt hemma med hjälp av en professionell tapetsering

Är du sugen på att förnya ditt hem och ge det mer stil? Ett enkelt sätt att göra detta är att ändra färgen på väggarna eller kanske satsa på en fondvägg som drar blickarna till sig i rummet. Även om målade väggar har sina fördelar, kan det ibland vara bättre att satsa på tapeter. Vill du ha ett lite mjukare intryck där strukturen på väggen blir en del av det övriga möblemanget i rummet är det helt klart tapeter du ska satsa på. Med tapeter kan du även få snygga mönster som inte går att få på samma sätt med målarfärg. Kanske har du hittat den perfekta tapeten, men vet inte hur du ska få upp den? Det är då vi kommer in i bilden. Vi kan nämligen hjälpa dig att sätta upp tapeter då tapetsering är en av de tjänster vi erbjuder. Det är inte lätt att tapetsera på egen hand då det lätt blir snett och bubbligt när remsorna ska sättas på plats.

Vi vet vilken teknik som krävs för få tapeten att sitta så snyggt som möjligt då vi utfört denna typ av jobb många gånger förut. Du slipper att själv kladda med lim samtidigt som du försöker få din tapetremsa på plats. Tapetsering är en konst i sig som kräver vissa kunskaper och mycket erfarenhet. Anlitar du oss blir rummet färdigt snabbt och du kan njuta av ditt nya rum direkt. När du har valt ut den tapet du vill ha är det bara att kontakta oss så ger vi dig ett prisförslag på vad det kostar att låta oss göra jobbet åt dig. Vi tycker att det är roligt att tapetsera och hjälper dig mer än gärna med detta. Arbete utfört av oss garanterar dig ett perfekt resultat, och du kommer snart fråga dig själv varför du inte tänkt på tapeter innan. Du kommer inte att ångra dig

TRAPPHUSMÅLNING

Funderar din bostadsrättsförening på att måla om trapphusen? Genom att måla om trapphusen på ett genomtänkt sätt höjer ni värdet på era bostadsrätter och fastigheten. Vi vet vad som krävs för en smidig process och ett lyckat slutresultat vid en trapphusmålning. ByggNytt i väst och Ljungdals färg har en bred kunskap och erfarenhet om olika stilar och epoker när det gäller att färgsätta och måla trapphus. Vi bevarar och återskapar trapphusen vid trapphusmålning för att anpassa dessa till sitt ursprung. Genom skrapprover analyserar vi och tar fram ett färgsättningsförslag som är anpassat till fastigheten och dess arkitekturhistoria och som en grund till vårt anbud.

Några goda råd inför trapphusmålning och trapphusrenovering:

  • Tag kontakt med oss på ByggNytt i väst för att tillsammans gå igenum färgsättare, gå igenom vad som behöver åtgärdas, förutom färgsättning och målning. Det kan vara byte av el och armaturer, nya trappregister, ny matta, hissinredning, säkerhetsdörrar m.m.

  • Bilda en liten, stark och beslutmässig trapphusgrupp.

  • Utifrån era önskemål tar vår arkitekt och projektledare i samverkan fram ett färgsättningsförslag och anbud.

Välkommen att kontakta oss.

FÄRGSÄTTNING

Allt som ska målas måste också färgsättas. Förutom själva kulören finns flera andra val att göra. Vilken typ av färg ska användas? Vilken glans ska den ha? Vilken typ av applicering ska användas?

För att nå ett lyckat resultat med målningen måste man veta hur man vill att det slutliga intrycket ska bli. Men det gäller också att veta hur man når dit. Upplevelsen av det lilla färgprovet är definitivt inte detsamma som en uppmålad yta av samma kulör.

Vi gör färgsättningsförslag för de mest skilda objekt utifrån de förutsättningar och önskemål som finns. Vi ser vilka möjligheter som finns och anpassar presentationen till uppdragets syfte.

Under referenser finns många exempel på vårat arbete som vi färgsatt och målat.

Välkommen att kontakta vår arkitekt

TAKMÅLNING

På avstånd kan målade tak se bra ut men de kritiska punkterna är sällan synliga nerifrån marken. Man måste upp på taket för att kunna göra en rättvis bedömning av behovet. Bland det viktigaste för ett hus är att ha täta tak som skydd mot nederbörd. Oerhörda kostnader kan uppstå om läckage sker ner mot konstruktionen och de inbyggda material som man tror sitter skyddade.

Det finns olika metoder och tekniker för hur man går tillväga när det gäller takmålning. Mycket beror på vilken typ av material och vilka behandlingar som gjorts tidigare. Vi gör bedömningar utifrån de förutsättningar som finns till varje enskilt objekt.

OMBYGGNADSMÅLNING

När det gäller ombyggnadsprojekt hittar man lösningar utifrån de förutsättningar som gäller för just den arbetsplatsen. Dessa projekt kännetecknas av att många yrkesgrupper arbetar samtidigt på arbetsplatsen som ofta är en dammig och bullrig miljö som ställer höga krav på de medverkande. Det kan vara stambyten och renoveringar av bostadshus eller ombyggnad och hyresgästanpassning av kontorshus. Mycket planering och stor lyhördhet krävs för att skapa ett bra slutresultat. Maskinell utrustning och hjälpmedel används för ett effektivt arbete med bra arbetsmiljö.

NYBYGGNADSMÅLNING

Planering och fungerande logistik krävs för att skapa bra slutresultat. Arbetat har oftast planerats utifrån ritningar men i många fall krävs kreativa lösningar på plats när oförutsedda frågor uppstår. Alltmer material leveras färdigbehandlat till byggarbetsplatsen vilket underlättar för målaren. Det ställer högre krav på monteringen och slutfinishen och oftast är det målaren som är kvar sist när de andra hantverkarna gjort sitt. Maskinell utrustning och hjälpmedel används för ett effektivt arbete med bra arbetsmiljö.

 

DEKORATIONSMÅLNING

Många av våra uppdrag innebär att vi rör oss i kulturhistoriskt intressanta miljöer som i många fall är skyddsklassade. Värdefulla originalmålningar ställer krav på lyhördhet och respekt. Om det rör sig om försiktig rengöring eller endast renovering av målningar gäller det att ha rätt inställning när man tar sig an uppgiften. Arbetena sker i samarbete med antikvarier och representanter från myndigheter för att säkerställa kvalitén.

Våra dekorationsmålare arbetar också mycket med trapphusrenoveringar. Där kan det gälla att återskapa snickeriernas ådringsmålning eller att ge nya säkerhetsdörrar en känsla av gediget trä. Marmoreringar och olika former av stenimitation görs ofta i trapphusen. Olika typer av dekorationsmålning i form av väggmotiv, bårder och ornamentik är vanliga uppgifter. Även olika stuccotekniker förekommer. Ofta finns det originalmålningar bevarade som ska kompletteras eller bättringsmålas. Våra dekorationsmålare vet hur man tar sig an de olika uppgifterna de ställs inför. De vet vilka tekniker och material som kan användas för att resultatet ska bli bra och hållbart.

SPECIALMÅLNING

Det finns en del specialprodukter inom måleri som kräver en viss kompetens för att kunna utföras och som man måste certifiera sig för. Ofta krävs en del extra säkerhetsåtgärder och skyddsutrustning för att inte äventyra säkerhet och hälsa. Epoxymålning är en typ av målning som våran underentreprenör har behörighet att utföra. Ibland är det bara erfarenhet och bra handlag som krävs som för tex Fibrite- målning. Att sprutmåla med högglans ställer höga krav på den omgivande miljön vad gäller temperatur och luftfuktighet.

Vissa av våra uppdragsgivare har högt ställda krav på säkerhet och kunnande och har i vissa fall egna utbildningar och kurser som krävs för att kvalificera sig för att utföra vissa typer av uppgifter.

Vissa typer av målningsuppdrag kräver kanske att arbetet utförs utanför ordinarie arbetstid. Vi försöker alltid att tillmötesgå önskemål och verka för en optimal lösning.

Intresserad av våra tjänster?


Warning: Unknown: open(/var/www/vhosts/svea4303/byggnyttivast.se/sessions//sess_mvjanmprnpuc0cv43op3pk22k5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/vhosts/svea4303/byggnyttivast.se/sessions/) in Unknown on line 0